چرا بردگیم برای کودکان خوب است؟
با پیشرفت تکنولوژی و بیشتر از هزاران راه مختلف برای سرگرم کردن بچه ها، بازی های رومیزی با سرعت هر چه بیشتر جایگاه خودشون رو به بازی های رایانه ای و بدتر از اون بازی با گوشی موبایل و تبلت میدن. و این نه تنها ضربه ی بزرگی به رشد فکری و ذهنی کودک می زنه. بلکه روابط خانوادگی و تعاملات اجتماعی رو هم تحت تاثیر قرار می ده. اینجاست که نقش والدین برای جلوگیری از این فاجعه پررنگ تر میشه. اگر دوست دارید بدونید که چرا بردگیم برای کودکان خوب است. تا انتهای این مقاله را بخونید زیرا قصد داریم در این نوشتار با بررسی کردن فواید بازی های رومیزی برای کودکان اهمیت این بازی ها رو توضیح بدیم.
فواید بردگیم برای کودکان
قبل از اینکه اهمیت بردگیم برای کودکان رو بگم لازمه بدونیم. که بازی های ویدئویی چه عملکردی دارن که کودک از ساعت ها بازی کردن با اونها خسته نمیشه. ثابت شده بازی های دیجیتال اعتیاد اور هستن و به گونه ای طراحی شدن که ذهن رو برای مخالفت و مقاومت در برابر خواسته های بازی بی حس می کنن. این بازی ها از بین برنده ی تفکر انتقادی هستن و باعث می شن کودک برای به دست آوردن پاداش های سطحی رفتارهای از قبل برنامه ریزی شده ای رو انجام بده.
به عنوان پدر و مادر موظفیم که از این مسائل آگاه باشیم تا بتونیم با انتخاب مسیرهای مناسب فرزندانمون رو در مسیر رشد ذهنی متناسب با قابلیت های خودشون هدایت کنیم.
بردگیم ها به افزایش تمرکز کودکان کمک می کنند.
کافیه وقتی بچه ها مشغول یه بازی رومیزی دسته جمعی هستن یکم بهشون توجه کنید. حتما متوجه می شید که چقدر روی بازیشون تمرکز کردن. اینجور وقت ها تمام حواسشون فقط به شمردن خونه یا حرکت مهره هاست و اگه اصطلاحا کنار دستشون بمب هم بترکه متوجه نمی شن. این همون چیزیه بهش می گیم افزایش تمرکز و با توجه به میزان زیاد حواس پرتی هایی که امروزه برای کودکان رخ میده از اهمیت فوق العاده ای برخورداره.
یکی از فواید بازی های رومیزی برای کودکان اینه که کمک میکنند که بچه ها بدون اینکه خسته بشن زمان زیادی رو صرف دستیابی به یک هدف کنند و روی فعالیتشون و کسب نتیجه ی دلخواه متمرکز بشن. علاوه بر این متمرکز شدن روی یک هدف می تونه صبر و تحمل بچه ها رو افزایش بده که تاثیرات بلندمدت اون قابل توجه هست.
مقاله زیر راهم مطالعه کنید:
بازی برای رشد مغز کودکان
بازی های رومیزی قدرت استدلال منطقی را افزایش می دهند.
بردگیم ها برخلاف بازی های کامپیوتری به جای مجبور کردن کودکان به انجام یک سری حرکت از قبل پیش بینی شده، کمک می کنند تا کودک در تقابل با مسایل مختلف اقدام به تجزیه تحلیل و استدلال کنه. درواقع یکی از فواید بردگیم برای بچه ها کمک به تصمیم گیری های عقلانی و تجزیه و تحلیل حرکات و در نهایت نتیجه گیری هست که تمام این مهارت ها می تونن سنگ بنای پیشرفت های کودک در آینده باشند.
با انتخاب بردگیم مناسب برای کودکان می تونیم آن ها را در معرض حل چالش هایی قرار بدیم که زیربنای شکل گیری تفکر انتقادی هستند. حل کردن موقعیت هایی با چند متغییر که وابسته به زمان و زیر نظر گرفتن حرکات بقیه بازیکن هاست توانایی تفکر پیچیده تری را دربچه ها ایجاد می کند.
بردگیم میزان استرس را در کودکان کاهش می دهد.
از نظر علمی ثابت شده که بازی های رومیزی میزان استرس را تا حد قابل ملاحظه ای کاهش می دهند.
حتما شما هم به این موضوع فکر کردین که میزان استرس و فشار عصبی در دورانی که ما زندگی می کنیم به مراتب بیشتر از گذشته است. و همه ی ما و به خصوص بچه ها کاملا در معرض این فشارهای عصبی هستیم. و از آنجایی که کودکان راه های خیلی محدودتری برای کاهش استرس هاشون دارند بکار گرفتن. روش هایی نظیر بازی کردن به خصوص با بردگیم ها می تونه بسیار به کمک والدین بیاد.
به عنوان پدر و مادر برای ما تشخیص اینکه چه زمانی بچه هامون تحت فشار و ناراحتی عصبی هستن. دشواره و یا ممکنه استرس هایی وجود داشته باشه. که فرزندمون با ما در میان نگذاره بنابر این برای به دست آوردن ثبات عاطفی می تونیم. از بازی های رومیزی در کاهش استرس کودکان کمک بگیریم. بازی با بردگیم برای بچه های زیر 5 سال یکی از بهترین روش ها برای آرام سازی و پی بردن به نگرانی های آنهاست. زیرا کودکان در طول بازی با خانوادشون می تونن به خوبی ناراحتی های خودشون رو ابراز کنن. و این مساله به کمک والدین میاد تا بتونن استرس های بچه هارو کنترل کنند.
بازی های رومیزی روحیه مشارکت را تقویت می کنند.
برخلاف بسیاری از بازی های کامپیوتری یا نمونه های مشابه اون ها در موبایل و تبلت که به صورت کاملا تک نفره انجام می شه بازی های رومیزی احتیاج به جمع های دو یا چند نفره دارند. این موضوع که بازی های رومیزی به صورت جداگانه قابل بازی نیستن یکی از فواید این دسته بازی هاست که باعث می شه بچه ها در جمع های خانوادگی مشارکت رو یاد بگیرن و این مساله نقش مهمی در رشد اجتماعی اون ها داره.
در دوره ای از رشد کودکان، شاید ما متوجه تغییرات فرزندمان و تمایل او به فرو رفتن هرچه بیشتر در لاک تنهایی خودش نشیم ولی این مساله می تونه با انتخاب بازی های رومیزی مناسب برای کودکان در جمع های خانوادگی و مشارکت دادن هرچه بیشتر بچه ها در این بازی ها قابل حل و فصل باشه.
بازی های رومیزی روحیه برد و باخت را در کودکان تقویت می کنند.
بعضی وقت ها تا صحبت از بازی های رومیزی میشه والدین فکر می کنند در این بازی ها باید همیشه در مقابل بچه ها بازنده باشن درصورتی که این بدترین کاریه که میشه کرد. چون لازمه که بچه ها یادبگیرن توی زندگی واقعی هم برد و باخت کنار همدیگه قرار دارن و لازمه که همونطوری که لذت برد رو میچشن، ناراحتی ناشی از باخت رو هم تجربه کنن تا بتونن صبوریشون رو افزایش بدن.
اکثر مواقع بچه هایی که تا قبل از شروع بازی های رومیزی وقتی می باختن عصبی میشدن و بازی رو بهم می زدن، بعد از شروع این سبک بازی ها یاد میگیرن که حریفشون رو تشویق کنند و سعی می کنن که توانایی خودشون رو بالاتر ببرند.پس در بین فواید بازی های رومیزی برای کودک ایجاد اعتماد به نفس و شکل گیری روحیه ی برد و باخت هم قابل توجه هست.
بازی های رومیزی باعث تکامل شناختی کودکان می شود.
آخرین نکته ای که در این بخش بهش می پردازیم تقویت مهارت های شناختنی و بهبود یادگیری مفاهیم مختلف در بچه هاست. حتی اگر ساده ترین بازی های رومیزی برای بچه های زیر پنج سال رو هم در نظر بگیریم شامل یک سری استرتژی ها مثل شمارش و رنگ ها و جورکردن قطعات مختلف و … هستند.
وقتی بچه ها درگیر بازی میشن کاملا غیرمستقیم این مفاهیم رو آموزش می بینند و این نوع یادگیری چون با بازی و لذت همراهه جذابیت بسیار بالایی داره و خیلی عمیق تر انجام می شه. بنابراین بازی با بردگیم ها برای بچه های زیر پنج سال میتونه یکی از بهترین روش ها برای آموزش مفاهیم ابتدایی به کودک باشه.